7ª Mostra de Teatre Infantil d'Agost 2019

7ª Mostra de Teatre Infantil d'Agost 2019
Descripción
  • Actividades culturales
  • Fechas::
    • Starts: 10/02/2019
    • Ends: 17/03/2019
Dirección

10 DE FEBRER 18:00 H
Títol:
Desgel
Companyia: La Coja Dansa
Edat recomanada:
Públic familiar (a partir de 4 anys)
Idioma: Valencià
La Coja Dansa naix a l’any 2000 en Altea. Des de 2005 desenvolupen el seu
treball en València, amb nombrosos espectacles: “Nada que Ver”, “Mucho
que Perder”, “Todo por Hacer”, “Compañía”, “Prólogo del Temblor”, “Retrats Habitats”, “Fracaso n.7”, “Fracaso n.8”, “Fracaso n.9” (Millor Espectacle de Dansa als Premis Abril 2010), “No Falta Ninguno” (nominat com a Millor Espectacle de Dansa als Premis d’Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana), “Accidia”, “Amagatall”, “La Muerte del Perro», “Lladruc”, “Quemarse y Chillar”, “Qualsevol”, "Sospechosos”, “Atlas” o “Fer-se un lloc”. Han sigut seleccionats en certàmens com el “Masdanza” (Canarias), el “Burgos-New York”, el “Dansalt” (Salt, Girona) o el Certamen Coreogràfic de Sevilla, i han estat presents en nombrosos festivals tant d’àmbit nacional com internacional. Destaquen, entre altres “L’Obert Dansa” (València), “Dansalona” (Barcelona), el “Festival Dansa” (Elx), el “Tensdansa” (Terrassa), el “Festival Internacional de Teatro” de Vitòria, la “Quinzena de Dança de Almada» (Portugal), el “Forum for Independent Theatre Groups» (Alexandria, Egipte), “Les Repérages” (Lilla, França), o el “Tanec Praha” (República Txeca). La Coja Dansa cuida fins el màxim detall les seues peces i ofereix un muntatge de gran bellesa i ritme apropiat per a les mirades de la infància.

Sinopsi: Una xica Inuit viu en un poblat d’iglús on el fred és intens i constant. «Desgel» parla del viatge, de les solucions personals davant del canvi climàtic i el deteriorament del nostre eco-sistema. Parla de l’amistat com la ferramenta més efectiva i de quina manera les persones ordinàries poden provocar canvis extraordinaris.

 

17 DE FEBRER 18:00 H
Títol:
El tambor de Cora Companyia: La Teta Calva
Edat recomanada:
Públic familiar (a partir de 5 anys)
Idioma: Valencià
La companyia La TetaCalva es funda en 2013 després d’una llarga trajectòria professional dels seus membres, Xavo Giménez i María Cárdenas.
María Cárdenas és dramaturga, fotògrafa i publicista. Ha rebut diverses distincions com el Premi Ciutat d’Alcoi 2014 pel seu text «Adéu Encara», i va ser seleccionada per Iberoescena per a portar-ho als escenaris argentins, així com per la SGAE per a ser publicat en la seua col·lecció de Teatre Exprés. Amb “Síndrhomo” va obtenir el premi Max a Millor Text Revelació 2017. Les seues fotografies teatrals es poden veure en més de quinze companyies professionals. Xavo Giménez desenvolupa treballs d’actor, escenògraf i direcció per a reconegudes companyies valencianes. Com a autor de companyia amb La Teta Calva ha escrit diversos textos, com «Penev», amb el que ha sigut premiat a Escènia 2015 com a Millor Espectacle, a la Fira Internacional de Teatre i Dansa d’Osca com a Millor Espectacle així com finalista dels Premis Max a Millor Espectacle Revelació 2016. Xavo Giménez ha sigut nominat per l’AAPV com a millor actor pel seu treball “Llopis”.

Sinopsi: «El tambor de Cora» és una obra que va directa al cor, als sentits i a la necessitat de bategar en aquest hivern tan llarg del nostre dia a dia. Una història d’amistat, coratge i valor amb música en directe i objectes que cobren vida. Una aventura que ens ensenya a superar les dificultats i a mirar a les muntanyes des del cim i no des del més profund. «El Tambor de Cora» és a travessia que tots hem d’emprendre cada dia. Com si fóra l’últim. Cap allà o cap allí, però mai sense tu.

 

24 DE FEBRER 18:00 H
Títol:
Xocolat
Companyia: Teatro Paraíso
Edat recomanada:
Públic familiar (preferiblement de 2 a 5 anys)
Idioma: Valencià
Teatro Paraíso Antzerkia és una estructura amb més de 38 anys d’existència. Es defineix com a una companyia consolidada que desenvolupa un projecte global d’intervenció en relació amb el teatre, la infància i l’Educació Artística, mantenint una acció continuada de formació de públic. Han sigut Premi Nacional de les Arts Escèniques a la Infància i la Joventut 2012, destacant la seua creativitat i varietat de llenguatges escènics mostrats al llarg de trenta anys, així com la seua projecció internacional, que compatibilitza amb un treball arrelat al seu entorn més pròxim. En els últims anys ha col·laborat amb centres de tota Europa com Bjoneteatred de Dinamarca, Théâtre de la Guimbarde i Les Ateliers de la Colline de Bèlgica, o les italianes La Baracca – Testtoni Ragazzi i Accademia
Perduta – Romagna Teatri. Porta endavant projectes d’educació artística, innovació social i desenvolupament d’audiències, on constitueix un referent a nivell estatal.

Sinopsi: Un cant al plaer de viure i imaginar que forma part del Projecte Europeu "Small Size Performing Arts for Early Years”. En un espai net i perfecte s’elabora una curiosa matèria: tauletes de xocolate. En ell viu una dona encantada amb les rutines i l’ordre d’eixe lloc. L’arribada per sorpresa d’una companya extravertida , divertida i impulsiva transformarà l’univers asèptic inicial. Un dia, els dos personatges creuen les seues mirades en fer una cosa extraordinària: provar, tastar, i gaudir del xocolate! De sobte tot canvia! Aquest dolç material es converteix en una provocació per a somiar.

 

3 DE MARZO, 18.00H
Título: La Tejedorade versos
Compañía: Fàbrica de Paraules
Edad recomendada:
Público familiar
Idioma: Castellano
Fàbrica de Paraules es el espacio donde confluye el itinerario artístico de varios profesionales, trabajando por aunar sobre el escenario títeres y actores. Surge
de un deseo claro de promover un teatro dirigido a la Infancia cuyo carácter simbólico y evocador permita el desarrollo de imaginarios más abiertos y
emocionales.
La puesta en escena de Fàbrica de Paraules se nutre de marionetas y escenografías construidas a partir de objetos y materiales antiguos, plagados de historias personales, recuperados del olvido; para unirse a actores, músicos y construir un todo armónico, que promueva un cambio en nosotros mismos y en nuestro entorno.
“La Tejedora de versos” habla de una de tantas mujeres anónimas, capaces de hacer magia entre los fogones, las montañas de ropa por zurcir, las cuerdas de
tener… Una mujer que crea poesía de lo cotidiano. “La Tejedora de versos” es la historia de una mujer, o la historia de muchas mujeres… es una mirada de
admiración a la feminidad: un homenaje y un canto a las mujeres soñadoras, intrépidas, madres, luchadoras, compañeras…
Este proyecto, construido principalmente por un equipo de hombres, pretende romper barreras entre lo masculino y lo femenino.

Sinopsi: Un nuevo día comienza para “la Tejedora”, un día como cualquier otro. Trajinando de la casa al corral, del campo a la cocina, del hogar a la cuadra… Un día lleno de agujas, jabón, simientes, pucheros y animales. Pero también una jornada llena de emociones, pequeños juegos, recuerdos, poesía… “Versos suaves de amanecer, oscuros de tierra viva; versos que brillan en las brasas, que humean en la cocina; versos que mugen en el corral, que cantan en las cortinas. Versos que son hilos que tejen la vida”.
 

10 DE MARÇ 18:00 H
Títol: Vola Ploma
Companyia: Periferia Teatro
Edat recomanada:
Públic familiar (a partir de 3 anys)
Idioma: Valencià
En aquests últims anys la companyia Periferia Teatro ha tingut una gran projecció en mostrar els seus últims espectacles, “Pingüin”, “Pocosueño”, “Guyi-Guyi”, “Petjades” i “Vola Ploma”, tant a nivell nacional com internacional, rebent premis als certàmens Feten, la Fira de Lleida, a Albaida, o al Festival Internacional de Titelles de Praga. Les seues obres s’han traduït a diferents llengües i han actuat a escenaris de països tan diversos com Mèxic, Colòmbia, Xile, l’Índia, el Japó, Taiwan, Estats Units, Bèlgica o França. Per a la companyia, el riure dels xiquets és universal i l›art del Teatre de Titelles està present a tot el món, manifestant-se en variades i múltiples formes.

Sinopsi: Robin és un pardalet que vivia “feliç” en la seua gàbia, fins que un dia va tindre un somni ... La gàbia es va obrir i Robin, per fi, va volar ... Va buscar per ací i per allà, però no va trobar cap pardal. Havien desaparegut i Robin va anar mes enllà del que ningú ha imaginat, per trobar-los. De vegades, les persones som capaços de tancar al que estimem en una gàbia, perquè no s’escape i es quede al nostre costat ... “Vola ploma”, és un conte sobre la llibertat i el respecte a la veritable natura dels éssers vius. Es pretén donar al protagonista la possibilitat de viure el seu somni i als espectadors l’oportunitat de acompanyar-lo en el seu vol. “Si li hagués tallat les ales hauria sigut meu, no s’hauria escapat. Però així, hauria deixat de ser un pardalet. I jo ... jo el que estimava era el pardalet “. Premi al Millor Espectacle de Teatre de Titelles al “Titirijai 2015”, Festival Internacional de Titelles de Tolosa.


17 DE MARZO
1 ª sesión: 18:00 h
2ª sesión: 19:30 h
Título:
Afuera es un lugar
Compañía: Arena en los bolsillos
Edad recomendada:
Bebés
Idioma: Castellano
Arena en los bolsillos nació como compañía profesional de teatro de títeres
y objetos para primera infancia en 2008, de la mano de Iker Pérez y Elisa Vargas. Desde los inicios tuvieron claro que su disciplina serían los títeres,
y su curiosidad por los procesos de creación para bebés les han llevado a enfocar su trabajo a los más pequeños. Es el público más exigente pero también el más agradecido, por ello la compañía siente un profundo respeto al crear para ellos. Supone un gran reto y, al mismo tiempo, la mayor de las motivaciones.

Sinopsi: Todo lo que conocía del mundo eran aquellas cuatro paredes y una pequeña ventana… ¿cómo es el viento?, ¿cómo pincha una barba? ¿A qué suena el silencio? ¿Y un perro? Mamá, ¿qué es afuera? Afuera, hijo, afuera es un lugar. La pequeña ventana resultó ser una gran puerta al mundo. Tras el primer paso, la curiosidad se hizo dueña de sus pies, y la propia senda fue su mejor compañía.
En un empuje vital incontrolable, descubrió el tacto de la hierba en sus pisadas, los rayos del sol calentaban su piel, los ojos se le llenaron con un cielo del más azul de los azules, pensó que todo aquello era sólo para él y quiso ver más. La vida le esperaba afuera, y no está bien llegar tarde…


Entrades:
Les portes s’obriran 30 minuts abans de començar l’espectacle: a les 17:30 h
Una vegada dins la sala no es podran reservar butaques a persones que encara no tenen l’entrada lliure o que no han mostrat la reserva anticipada al conserge.

Reserva anticipada:
• Es poden arreplegar a la Casa de Cultura d’Agost de dilluns a dijous d’11 a 14 h i de les 17 h a les 19 h, la mateixa setmana de cadascuna de les representacions.
• La reserva anticipada serà vàlida fins a les 17:45 h. Després de les 17:45 h no s’accepta la reserva, s’entrarà com a entrada lliure.
• Entrada de reserva anticipada pel Parc Emilio Payà.

Entrada lliure:
• Entrada lliure per Av. Xixona, 2

Les nostres recomanacions per a vindre al teatre Entrem al teatre:
• Amb els ulls ben oberts i les orelles ben tesses
• Respectuosos i puntuals: una vegada haja començat l’actuació NO es podrà accedir a la sala, no volem trencar la màgia de l’espectacle.
• No es podrà menjar dins de la sala, ni donar de menjar als més xicotets.

INFORMACIÓ
Agència de Desenvolupament Local i Gestió Sociocultural d’Agost

Av. Xixona, 2 · 03698 AGOST (Alacant)
Tel. 965 69 18 69
desarrolloycultura@agost.es
www.turismodeagost.com

Información elaborada por:

This office does not assume responsibility for sudden changes or variations of the events published on this site.

Valora y comparte