Programa Festes de Moros i Cristians en Honor de la mare de Déu de la Soledat 2015

Programa Festes de Moros i Cristians en Honor de la mare de Déu de la Soledat 2015
Descripción:
  • Programa de fiestas
  • Fecha:
    • Empieza: 31/08/2015
    • Termina: 05/09/2015
Dirección:

31 d’agost: Nit de l’Olleta
21:00 h.: Entrada de les bandes oficials de música que intervindran en les Festes, sopar de comparses i desfilada per tota la ciutat.

1 de setembre: L’Entrada
12:00 h.: Rés de l’Àngelus, salutació de la reina de la festa i de l’alcalde del M.I. Ajuntament. Seguirà una MASCLETÀ i, tot seguit, l’ARRANC de les Bandes de Musica oficials que participaran en el Concurs d’Interpretació.
17:00 h.:ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS, seguint l’itinerari tradicional.
22:00 h.: PROCESSÓ DE LA BAIXADA DE LA VERGE, que s’iniciarà a l’Ermita i acabarà a l’Església Parroquial. En aquest acte ancestral, la imatge serà acompanyada per les comparses disparant salves d’arcabusseria.

2 de setembre: Primer dia de Trons
08:00 h.: Volteig general de campanes i DIANA.
09.00 h.: MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Cristià a l’Església Parroquial i el Bàndol Moro al Convent.
11:00 h.: Solemne MISSA MAJOR.
12:00 h.: DESFILADA AMB ALARDO D’ARCABUSSERIA. El Bàndol Cristià iniciarà l’Alardo des de l’Església i el Bàndol Moro ho farà des del Convent, per a confluir a la Plaça Major. Acompanyament d’autoritats per l’Esquadra d’Honor, a la conclusió del qual es procedirà a la BALLADA DE BANDERES.
17:30 h.: GUERRILLA, simulacre de combat entre Moros i Cristians. Les comparses de Cristians, Mariners, Moros Grocs i Mudèjars començaran a la Plaça Era dels Cavalls, confrontant els Bàndols. Les comparses de Pirates, Maseros i Moros Vells començaran des del Portal d’Onil, també confrontant els Bàndols.
Aquests dos itineraris confluiran a la Plaça Major i, davant de la Casa del Fester, tindrà lloc l’AMBAIXADA DEL MORO  i la pèrdua del castell per part del Bàndol Cristià.
21:00 h.: PROCESSÓ DEL PASSEIG de la nostra Patrona, la Santíssima Mare de Déu de la Soledat amb la participació de totes les comparses.

3 de setembre: Dia de l’Ofrena
08:00 h.: Volteig general de campanes i DIANA
09:00 h.: MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Moro a l’Església Parroquial i el Bàndol Cristià al Convent.
11:00 h.: Solemne MISSA MAJOR.
12:30 h.: DESFILADA INFANTIL des de l’avinguda República Argentina fins a la Plaça Major. Finalitzada la desfilada, es procedirà a la BALLADA DE BANDERES pels capitans infantils.
19:30h.: OFRENA DE FLORS. Desfilada de totes les comparses que, seguint l’itinerari tradicional, finalitzarà al temple Parroquial amb la tradicional Ofrena de flors a la nostra EXCELSA PATRONA.

Dia 4 de setembre: Segon dia de Trons
08:00 h.:Volteig general de campanes i DIANA
09:00 h.: MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Moro a l’Església Parroquial i el Bàndol Cristià al Convent.
11:00 h.: Solemne MISSA MAJOR.
12:00 h.: DESFILADA amb Alardo d’arcabusseria. El Bàndol Moro iniciarà l’Alardo des de l’Església i el Bàndol Cristià ho farà des de l’Església i el Bàndol Cristià ho farà des del Convent, per a confluir a la Plaça Major. Acompanyament d’autoritats per l’esquadra d’Honor a l’arribada del qual es procedirà a la BALLADA DE BANDERES. Tot seguit tindrà lloc la VOLTA DE CAPITANS, presentació dels capitans de l’any pròxim, desfilant amb alardo d’arcabusseria i acabant aquest amb la BALLADA DE BANDERES pels nous Capitans.
17:30 h.: GUERRILLA, simulacre de combat entre Moros i Cristians. Les comparses de Pirates, Maseros i Moros Vells començaran a la Plaça Era dels Cavalls confrontant els Bàndols. Les comparses de Cristians, Mariners, Moros Grocs i Mudèjars començaran des del Portal d’Onil, també confrontant els Bàndols.
Aquests itineraris confluiran a la Plaça Major i ç, davant de la Casa del Fester, tindrà lloc l’AMBAIXADA DEL CRISTIÀ i la pèrdua del castell per part del Bàndol Moro.
21:00 h.:PROCESSÓ DE LA PUJADA. Des de l’Església Parroquial, autoritats, comparses i Bandes de Música, partiran en solemne processó de comiat a la Patrona. Arribada la comitiva a la Placeta del Carreter, s’efectuarà el CANT DE L’ADEU.

Dia 5 de setembre
21:30 h.:Extraordinari CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, com a colofó a estes meravelloses FESTES DE MOROS I CRISTIANS DE CASTALLA.

Información elaborada por:

Esta oficina de turismo no se hace responsable de los cambios de horario y programación eventuales ajenas al conocimiento de la misma.

Valora y comparte