On iniciar-se en la pràctica del surf d’estel a la Comunitat Valenciana

Publicado el 2/03/2018

Les activitats aquàtiques, i sobretot les relacionades amb el surf, van sumant més adeptes cada dia, ja que és tota una aventura lliscar sobre l'aigua del mar, desafiar una ona i mantenir-se en peus. El surf d’estel o Kitesurf (en anglés) n’és un clar exemple.
On iniciar-se en la pràctica del surf d’estel a la Comunitat Valenciana

Si tens ganes d’aventura i et trobes a les costes valencianes, segurament busques els millors llocs per a practicar surf d’estel i altres esports aquàtics relacionats. La veritat és que és indiferent si només vols iniciar-te en aquesta pràctica o si practiques surf d’estel de manera professional; a continuació, et mostrarem les platges ideals per a gaudir d'aquest divertit esport.

 

València

 

Diuen que València és el lloc perfecte perquè els surfistes facen el bateig. De fet, hi ha llocs on les empreses imparteixen classes tot l'any i ensenyen surf d’estel en platges com ara la del Saler, la del Perelló i la platja del Dossel. Una altra destinació perfecta per al surf d’estel és la platja de les Arenes, que la major part del temps té vents favorables i un onatge és ideal. La platja del Pollastre, al nord de Cullera, té dunes verges i no es troba prop de perills per al col·lectiu de kiters, i finalment, la platja de la Malvarrosa i la platja de la Garrofera són uns altres dels llocs imprescindibles a la zona de València per a practicar surf d’estel.

 

Costa Blanca

 

La Costa Blanca té factors climàtics molt favorables i atractius dins del litoral mediterrani per a fer surf d’estel i altres activitats amb el mar de fons abraçats per la brisa marina, ja que l’onatge i el vent són idonis.

 

Dénia

 

Els qui practiquen la disciplina coincideixen que Dénia és una destinació molt interessant per al surf d’estel i que, juntament amb el surf de vent, s'ha convertit en les variants del surf més practicada a les costes valencianes. A les platges de Dénia, com ara la de les Deveses i la de la  Punta del Raset, pots veure una gran quantitat d'esportistes i aficionats que demostren les seues habilitats sobre les ones.

Els qui més freqüenten aquesta zona van descobrir una platja amagada prop de les Deveses, anomenada platja surf, amb un onatge suau i un ambient tranquil perfecte per a relaxar-se, ja que les vistes a l'horitzó des de la platja són envejables. A Dénia també hi ha escoles que ofereixen cursos per als qui volen iniciar-se en el surf d’estel, i també per als més avançats, entre altres tipus d'activitats aquàtiques.

 

Santa Pola

 

Una altra de les platges més visitades pels practicants de surf a la Costa Blanca és la cala les Urques (Calp) i Santa Pola, atractives per als surfistes perquè té un caràcter verge i per l'absència de banyistes. També està plena de surfistes que aprofiten la qualitat de les ones per a divertir-se amb la planxa.

Com pots comprovar, hi ha moltes opcions per a practicar surf d’estel a la Comunitat Valenciana. Es recomana conéixer prèviament les condicions meteorològiques i les restriccions legals.

Otros datos: Comunitat Valenciana

Valora y comparte