Festes de la Puríssima de Llíria 2016

Programa de Festes de la Puríssima 2016. Llíria
Festes de la Puríssima de Llíria 2016
Descripción:
  • Programa de fiestas
  • Fecha:
    • Empieza: 19/08/2016
    • Termina: 28/08/2016
Dirección:

FESTES DE LA PURÍSSIMA LLÍRIA 2016

 

Dimarts 16, dimecres 17 i dijous 18

 

A les 17 hores.365 dies després, les festes en honor a la Puríssima tornen al barri del Raval! La música i la pólvora seran la melodia que anuncie  que la repartida estàen marxa i que la festa ja ha començat.

 

Els Clavaris i Majorals aniran porta per porta, repartint ellote a tots els confrares i confraresses de la Cort de Maria de Llíria, amb els elements tradicionals de cada any: el llibre, els ciris, el farolet i l’obsequi recordatori 2016.

 

Al final dels tres dies de repartida, la Clavaria i Majoralia 2015-2016 posaràa la venda els tiquets per al sopar de germanor del dimarts 23 i per a les paelles del divendres 26. Durant esta setmana, també, es podreu apuntar a les competicions de futbol i bàsquet 3x3 i de jocs de taula.

 

Tota la informaciósobre les festes estaràtambédisponible a la nostra pàgina de Facebook Festeros Puríssima 2015-2015. Recordeu que podeu compartir les millors fotos de la setmana de festes a les xarxes socials amb el hastag #MareaAzulRavalera.

 

 

Divendres 19

 

A les 21.30 hores.La Junta de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria i els majorals i majoralesses es concentraran en casa del Clavari 2016 Rafa Villarejo Veses, al carrer Metge Miquel Pérez. Eixe seràel punt d’inici del passacarrer amb parada al domicili de Concepción Herrero Ferrandis, Clavariessa 2016; situat al carrer Salvador. Des d’allí, els protagonistes de la festa recorreran els principals carrers del Raval fins al Teatre-Sala de Concerts Banda Primitiva de Llíria, on seran rebuts per un colorit ramillet de focs d’artifici disparat per la pirotècnica Caballer de Llíria.

 

A les 22.30 hores. Pregóde les festes de la Puríssima 2016, a càrrec de la Clavaria i Majoralia 2015-2016 al Teatre Sala de Concerts de l’Ateneu Musical i d’Ensenyança Banda Primitiva de Llíria. 

 

En acabar l’acte, la Banda Primitiva de Llíria oferiràun concert extraordinari, sota la batuta del seu director titular Javier Enguídanos Morató. La quasi bicentenària agrupacióinterpretaràel següent programa:

 

Suspiros de España, pasdoble d’Antonio Álvarez Alonso.

 

Obertura Festivade Shostakovich.

 

La Revoltosade Rupert Chapí.

 

Himne de la Puríssimade Juan Vicente Mas Quiles.

 

Una vegada finalitzat el concert, la festa es desplaçaràfins a la sala de festes SWAY, on el RESTAURANT RIOJA oferiràun deliciós càtering. La festa s’allargaràfins a la matinada al so dels ritmes més actuals.

 

 

 

 

 

 

Dissabte 20

 

A les 12 hores.Volteig General de Campanes des de la Parròquia de Sant Francesc per anunciar a tots els racons del poble que el Raval ja estàen festes!

 

 

4t CONCURS DE XARANGUES DE LES FESTES DE LA PURÍSSIMA DE LLÍRIA

 

A les 19.30 hores. Arranca el 4t Concurs de Xarangues de les Festes de la Puríssima de Llíria, amb la primera fase de l’ediciód’enguany. Les agrupacions participants realitzaran una cercavila musical des de diferents punts del barri del Raval fins al pati de Sant Francesc. Una vegada allí, les xarangues interpretaran front al jurat el pasdoble obligat Churumbeleríasd’Emilio Cebrián Ruiz.

 

A continuació, repetim l’exitosa Batalla de Xarangues que vam estrenar l’any passat. Les agrupacions mostraran les seues millors armes al públic, que hauràde decidir el guanyador del Premi FEDERACIÓDEL COMERÇDE LLÍRIA, valorat en 150 euros. En acabar la batalla, els assistents podran dipositar el seu vot a les urnes que s’instal·laran pel pati de Sant Francesc.

 

A les 23 hores. El Concurs de Charangues continua amb la segona fase. Les xarangues competiran per emportar-se un dels tres premis de l’edició2016. El color, l’originalitat, la qualitat musical o el repertori seran els elements que valoraràel jurat d’experts, format per membres de la Clavaria i Majoralia 2015-2016 i professionals convidats.

 

Els premis que es posen en joc són:

 

Primer premi: 1.000 euros + instrument

Segon premi: 600 euros

Tercer premi: 300 euros

 

Una volta finalitzat el IV Concurs de Charangues, la festa continuaràamb una DISCOMÒBIL amb els millors èxits de l’estiu.

 

Diumenge 21

 

A les 11.30 hores.Els Clavaris i Majorals 2016, els angelets i frarets 2016 i la Junta de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria de Llíria acudiran a casa d’Adriana Villarejo Romero, la xiqueta que enguany tél’honor de ser l’Angelet del Mig. Des del seu domicili, en el carrer Metge Miquel Pérez, es desplaçaran en cercavila fins a la Parròquia de Sant Francesc.

 

A les 12.00 hores.  Missa Major dedicada als xiquets i xiquetes del barri del Raval, protagonitzada pels angeles i frarets del 2016.

 

Durant l’eucaristia tindràun moment molt especial: la BENEDICCIÓde la TRONA, que ha sigut netejada, restaurada i redecorada durant les últimes setmanes. Es tracta del regal que la Clavaria i Majoralia 2015-2016 fa a la Parròquia de Sant Francesc com a record del seu pas per la festa.

 

A les 13.00 hores. Cercavila pels principals carrers del barri del Raval, amb la participaciódels angelets, els frarets, la Clavaria i Majoralia Cort de Maria 2015-2016 i la Junta de l’Arxiconfraria.

 

A les 13.30 hores.Espectacular i atronadora MASCLETÀ, que ompliràel barri del Raval al so del ritme i el soroll de la PIROTÈCNICA CABALLER de Llíria.

 

A les 18.00 hores. Gran CAVALCADA de les Festes de la Puríssima de Llíria ! Les risses, la diversió, la música, el color i la festa inundaran cada racódel barri del Raval ; repartint joguets per als xiquets i xiquetes i regals per a tots els assistents. Una vintena de carrosses precediran al Carro de la Col dels angelets i frarets, l’espectacular carrossa de les majoralesses i la tradicional Roca que tancaràde nou un dels actes més espectaculars i esperats de les festes ravaleres.

 

A les 23.00 hores. El pati de Sant Francesc rebràa l’espectacular ORQUESTRA VALENCIA, que faràun recorregut musical en el temps amb els millors èxits de la radio fórmula espanyola i internacional de tots els temps.

 

Dilluns 22

 

De 12.00 a 14.00 hores. PARC INFANTIL amb divertits inflables i refrescants atraccions aquàtiques, per a tots els xiquets i xiquetes de Llíria.

 

A les 17.00 hores.Donarem inici als campionats de futbol i bàsquet 3x3 al pati de Sant Francesc; i als tornejos de taula –parxís, truc i manilla –al bar del Clarin.

 

De 17.00 a 20.30 hores. El Raval tornaràa demostrar la seua solidaritat amb la jornada de DONACIÓDE SANG. Un autobanc del Centre de Transfusióde la Comunitat Valenciana estaràinstal·lat al carrer Miguel Abriat Cantóperquètots col·laborem. Una simple acciópot salvar moltes vides!

 

De 17.00 a 20.00 hores. Continua la diversióamb els inflables i el parc aquàtic.

 

A les 23.00 hores.La nit més dolça de l’any torna puntual el dilluns de la festa amb la MERENGUINA. Un any més, els milers de merengues –confeccionats pels forners i pastisseres de Llíria –seran les armes inofensives de la batalla més dolça de l’any. Una volta coberts de merengue, seràel torn del bany l’ESPUMA.

 

La nit continuaràamb una DISCOMÒBIL que ens faràballar a tots fins ben entrada la matinada.

 

Dimarts 23

 

A les 17.00 hores.Segona jornada dels campionats esportius al pati de Sant Francesc i dels jocs tradicionals em el bar del Clarin.

 

A les 18.00 hores. Gran RALLY de les Festes de la Puríssima 2016 !! Entretingudes probes i molta diversióper a tots els xiquets i xiquetes, que recorreran les diferents zones del barri amb un únic objectiu: divertir-se!

 

A les 21.00 hores. Pararem la taula i les cadires per sentar-se tots junts per al SOPAR DE GERMANOR en el carrer Miquel Abriat Cantó. Vos esperem a tots per gaudir d’una de les jornades de convivència, amistat i harmonia.

 

A les 23.00 hores. La música seràla protagonista de la jornada, amb el concert de la Banda Juvenil de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria dirigit pel seu director JoséPlaza.

 

 

 

La jove agrupacióinterpretaràel següent programa:

 

Guillermo, el del Clarín; pasdoble de Vicente Llorens

 

Diego de Acevedo, de Miguel Asins Arbó

            “I Introducción y marcha”

            “II Seguidillas”

            “III Nocturno”

            “IV Bolero”

            “V Bailén”

 

Carlomagnode Pere Sanz Alcover

 

Pepita Greus, Pascual Pérez Choví

 

Himno a la Puríssimade Mas Quiles.

 

Per a la interpretacióde l’Himne a la Verge, comptarem amb la participacióde la Coral Polifònica de la Banda Primitiva, dirigida per Èmpar Llàcer.

 

 

 

Dimecres 24

 

A les 17.00 hores. Posarem el punt i final als tornejos de bàsquet i futbol al pati de Sant Francesc i a les competicions de parxís, manilla i truc al Clarin.

 

A les 19.00 hores. Combatrem les caloroses vesprades d’agost amb el BERENAR d’orxata i fartons per als xiquets i xiquetes que s’acosten al barri de Sant Francesc.

 

A les 19.30 hores.Entrega dels trofeus als guanyadors dels campionats de futbol i bàsquet 3x3 i dels jocs de taula de parxís, manilla i truc.

 

A les 23.00 hores. L’espectacle FRECUENCIA MUSICAL arriba al barri del Raval, poques setmanes després de la seua estrena. La música i el ball seran els elements conductors d’este innovador i espectacular musical, que ens robaràel cor amb els èxits d’ara, d’ahir i de sempre.

 

Dijous 25

 

A les 14.00 hores. Els actes taurins arriben en la recta final de les festes! ENTRADA DE VAQUES  de la ramaderia Gregorio de Jesús. Un any més, els Festers de la Puríssima contaran amb la col·laboracióde la Prenya Taurina El Raval.

 

El recorregut dels actes taurins serà:

 

Pati de Sant Francesc

Carrer de Sant Francesc

Plaça General Santes

Carrer Abriat Cantó

Carrer Metge Miquel Pérez

 

De 17.00 a 19.00 hores. Els més menuts podran divertir-se amb una entretinguda VESPRADA TAURINA. Els xiquets i xiquetes podran iniciar-se en el món tauríamb jocs de retallades, embolades o tirs de corda; a càrrec de Gerval (Lourdes i Vicente) i amb la col·laboracióde la Penya Taurina El Raval.

 

A les 22.00 hores. 365 dies després, arriba la nit més emotiva de les festes en honor a la Puríssima, el dia de retrobar-se cara a cara amb la nostra mare. Les emocions estaran a flor de pell, els sentiments més intensos tornaran a aflorar i els records estaran més vius que mai.

 

Després de l’exaltaciódel Pare Sant Francesc, les 21 salves anunciaran la BAIXÀde la Puríssima  des de la seua capella, acompanyada per les veus dels ravalers i ravaleres que entonaran el Tota Pulchra.

 

El moment culminant arribaràamb el BESAMANS, quan els centenars de feligresos i feligreses de la Puríssima pujarem emocionats l’escala per mirar-la als ulls i sentir-nos més prop de la nostra benvolguda patrona.

 

A les 01.00 hores.Primera nit de bou embolat, amb dos bous de la ramaderia Gregorio de Jesús.

 

 

Divendres 26

 

A les 19.00 hores. Estendrem l’arena, encendrem el foc i preparem els ingredients per celebrar el FESTIVAL DE PAELLES 2016, que enguany es torna a celebrar en el CamíAmple. Però, primer haurem de replegar tots els ingredients necessaris per cuinar el plat més conegut de la gastronomia de la regióvalenciana a la Guarderia.

 

Després del cuinat, anirem obrint boca i parant la taula als carrers Sant Francesc, Abriat Cantó, Puríssima i Sant Josep per viure una nova jornada de diversió, amistat i harmonia.

 

A les 23.00 hores. Nit de ball sense parar al ritme de l’ORQUESTRA METAL BAND. Després d’anys de macrodicomòbils a la nit de les Paelles, la Clavaria i Majoralia 2015-2016 recupera el so d’orquestra per a la nit més multitudinària de les festes de la Puríssima.

 

Dissabte 27

 

17.30 hores. Fervorosa i sentida OFRENA DE FLORS  a la Puríssima, en quèels feligresos i feligreses de la Inmaculada entregaran els seus desitjos i peticions en forma de rams a la patrona del Raval.

 

La Junta de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria i els Majorals 2016 es congregaran en casa del Clavari Rafa Villarejo, al carrer Metge Miquel Pérez. A continuació, es desplaçaran fins al domicili de la Clavariessa Concepción Herrero, situat al carrer Salvador, des d’on iniciaran la replega de les majoralesses, encapçalats per un grup de tabalet i dolçaina i acompanyats per la Banda Juvenil Primitiva de Llíria.

 

Durant el recorregut, la comitiva rebràals angelets de la Puríssima, als frarets del Pare Sant Francesc, a les Muses de la Banda Primitiva i a tots els devots i devotes que vulguin rendre-li honors a la nostra Mare de Déu.

 

En acostar-se al pati de Sant Francesc, es dispararan les 21 salves d’honor que anunciaran l’eixida de la Puríssima.

 

20.00 hores.Missa i Ofrena de Caritat al pati de Sant Francesc.

 

A les 23.00 hores. Tradicional ROSARI BLAU per l’itinerari de costum. Els veïns i veïnes del Raval recorrerem els carrers del barri amb el tradicional ciri blau i el farolet, elements clau d’un dels actes més característics de les nostres festes.

 

En finalitzar el res del rosari, es serviràun VI D‘HONOR per a tots els assistents.

 

A les 01.00 hores.Segon i última NIT TAURINA, amb animals de la ramaderia Gregorio de Jesús.

 

Diumenge 28

 

A les 12.00 hores. La Junta de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria i els membres de la Majoralia 2016 iniciaran una cercavila des de casa del Clavari Rafa Villarejo, fins al domicili de la Clavariessa Concecpción Herrero; per a després, dirigir-se a l’Esglèsia de Sant Francesc.

 

A les 12.30 hores.Gran MISSA MAJOR cantada pel Cor de la Parròquia de Sant Francesc.

 

A les 13.30 hores. Cercavila del dia gran de la festa a càrrec de la Clavaria i Majoralia 2015-2015 i presidida per la Junta de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria per l’itinerari de costum. Com sempre, aniran acompanyats per un grup de dolçaina i tabalet i per la Banda Primitiva de Llíria.

 

A les 14.00 hores. Ensordidora MASCLETÀ, disparada per la pirotècnia Caballer de Llíria. El pati de Sant Francesc tronaràamb el so, el ritme i l’esclafit de la pólvora valenciana que, com és tradicional, faràvibrar als assistents amb un gran terratrèmol final.

 

A les 20.00 hores.SOLEMNE PROCESSÓ en honor a la PURÍSSIMA CONCEPCIÓ, amb la participació d’un grup de tabal i dolçaina; els cortesans i cortesanes de la Mare de Déu; els membres de l'Orde Franciscana Seglar que acompanyaran la imatge del Pare Sant Francesc precedida pels Frarets; la Banda Juvenil Primitiva de Llíria; les Muses de la Música de la Banda Primitiva; els Clavaris i Majorals dels anys 2013-2014; la Majoralia i la Clavaria 2015-2016, que acompanyarà la imatge de la Puríssima precedida per la seua cort d’Angelets; les autoritats eclesiàstiques i la Junta de la Arxiconfaria; amb el tancament musical de la Banda Primitiva de Llíria.

 

Com a novetat d’enguany, en finalitzar la processó, es faràel SORTEIG d’un quadre de la Puríssima –idèntic als que se sortegen en la festivitat de la Inmaculada Concepció–entre els participants en la processó, ja siguen o no confrares de la Cort de Maria.

 

Dilluns 29

 

A les 20.00 hores.Missa en sufragi pels difunts de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria. En acabar, es produirà la pujada de la imatge de Sant Francesc al seu altar i de la Puríssima a la seua capella.

 

NOTA: La Clavaria i Majoralia 2016, com a organitzadora de les Festes, informa que aquesta programació dactes podrà ser alterada per motius de força major.

Información elaborada por:

Esta oficina de turismo no se hace responsable de los cambios de horario y programación eventuales ajenas al conocimiento de la misma.

Valora y comparte