De Villena a Oliva

Main image

Multimèdia Gallery 

Esta ruta al fer ús de tres vies verds, permet passejar tranquil·lament per algunes de les comarques més tranquil·les i desconegudes de la Comunitat Valenciana, tal és el cas de l'Alt Vinalopó i el Comtat. La primera de les vies verdes es correspon amb el ferrocarril abandonat de via estreta que unia Yecla amb Muro d'Alcoi -el Xixarra per a la gent de la zona.

La segona via verda se servix del ferrocarril abandonat de via estreta que unia Muro d'Alcoi amb el Grau de Gandia; el tren dels anglesos, per a la gent de la zona. Va funcionar entre 1893 i 1969 per al transport de carbó des del port de Gandia a la indústria d'Alcoi. Esta plataforma no sols resulta ser un agradable passeig per un camí pla i en constant descens, sinó que a més ens permet acostar-nos, en un recorregut d'uns 45 quilòmetres, a diferents paratges naturals de valor ambiental i paisatgístic excepcional: el Parc Natural de la Serra Mariola , serra del Benicadell, embassament de Beniarrés, barranc de l'Encantada, racó del Duc, circ de la Safor, massís del Mondúver i la marjal de Pego-oliva.

I la tercera via verda, la de la Safor, unix Gandia amb Oliva per la plataforma del vell ferrocarril que connectava Carcaixent amb Dénia, un agradable passeig entre un mosaic de camps de cítrics.

#CARACTERÍSTIQUES

Ruta
De Villena a Oliva passant per Biar, El Camp de Mirra, Beneixama, Fontanars dels Alforins, Banyeres de Mariola, Bocairent, Ontinyent, Albaida, Alfafara, Agres, Muro d'Alcoi, Gaianes, Beniarrés, l'Orxa, Villalonga, Potríes, Beniarjó, Almoines i Gandia.
Documents PDF