Espais naturals de la Comunitat Valenciana

Espais Naturals

Si per alguna cosa es distingeix la Comunitat Valenciana és pel seu gran patrimoni natural i la diversitat que el forma. Més de 20 parcs naturals que abasten un ampli ventall paisatgístic: illes, serres litorals, aiguamolls… Una infinitat de llocs en els quals passejar, practicar esport o relaxar-se. Tu tries!

Des del nord fins al sud, la serra interior alberga una immensa riquesa natural on la més variada vegetació contrasta amb espais alts i àrids ideals per al senderisme. La Serra d’Espadà o el de Sot de Xera, a les províncies de Castelló i València, o la Serra de Mariola a Alacant, són tres exemples de la diversitat de la qual es pot gaudir. 

La Reserva Natural i Marina de les Illes Columbretes, a la província de Castelló, les alacantines Salines de Santa Pola, la Mata i Torrevieja o el Parc Natural de L’Albufera de València són sols una mostra de l'impressionant recorregut natural del qual podem gaudir. Per quin parc natural vols començar?

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Costa
Protegits
Jardins
Altres
Paratges
Reserves
Serres
Parcs

Inspira't

image
Si penses en la Costa Blanca, segurament et ve a la ment una imatge plena de llum. Però quan cau la nit i el cel es tenyeix de color rogenc, la costa llevantina es converteix en una de les estampes més boniques i memorables del teu pas pel Mediterrani.
image
El Parc Natural del Carrascar de la Font Roja és, sens dubte, un dels paisatges més bonics de tota la Comunitat Valenciana. Ací, al llarg de les 2.200 hectàrees de superfície, pots gaudir de rutes de senderisme, d'una naturalesa incontaminada i d’algunes sorpreses...
image
La localitat d’Onda, situada a la comarca de la Plana Baixa de Castelló, és un dels termes més extensos de la província on podem gaudir tant d’un passeig agradable pel centre històric, de traçat jueu i musulmà, com de les moltes senderes que ofereix. I és que Onda és porta d’entrada al Parc Natural de la Serra d’Espadà i a la vall del Millars. Que podem veure i fer a Onda?
image
La Comunitat Valenciana enamora per les seues agradables temperatures però al gener i febrer existeixen llocs on poder gaudir de la neu, com quan érem xiquets.
image
Amb una superfície de més de 350 hectàrees, el Clot de Galvany s'erigeix com un dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana amb més solera. És ideal per a visitar-lo en família o amb els amics i per a gaudir de l'albirament d’ocells camallargs com alguns tipus d’ànecs o el xarxet marbrenc.
image
La ruta circular que porta fins al mirador del Garbí, al Parc Natural de la Serra Calderona, és una de les rutes prop de València més recomanables per a fer en família, perquè és senzilla i arriba fins a un mirador amb una vista única.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions