Monuments

Monuments

El patrimoni artístic i cultural de la Comunitat Valenciana és immens. Ha sigut terra d'acolliment de moltes de les civilitzacions que van habitar durant segles el Mediterrani (romans, fenicis, omeies, visigots…), i així s'hi ha anat configurant un llegat artístic i monumental d’incalculable valor.
Des dels jaciments arqueològics de la Costa Blanca fins als castells de la comarca del Vinalopó que formen part d'una de les rutes culturals més representatives de la província. Municipis com Elx, una destinació única que té 3 distincions per la UNESCO; Novelda o Alcoi, totes dues incloses en la ruta europea de l'arquitectura modernista; Orihuela i els seus múltiples monuments, o el Castell de Guadalest. A la província de Castelló trobem joies medievals com els municipis de Catí, Morella o Vilafamés. Benicàssim, Orpesa o Peníscola s’alineen al costat de Castelló de la Plana per a mostrar un llegat ric en història i cultura. També hi trobem construccions monumentals com el castell del Papa Luna i les vil·les modernistes de la platja de Voramar de Benicàssim. A València capital, destaquen tradicions centenàries com el Tribunal de les Aigües, i monuments com la Llotja de la Seda, les Torres de Serrans o les Torres de Quart, vestigi de l'antiga ciutat emmurallada.

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Jardí històric
BIC Arxiu
BIC Monument
BIC Conjunt Històric
BIC Zona Arqueològica

Inspira't

image
El Castell Vell de Castelló té, des de fa poc, un nou centre d'interpretació a la disposició dels visitants. Vine a conéixer-lo.
image
El Baix Maestrat, comarca situada al nord de la Comunitat Valenciana, a la província de Castelló, ocupa una zona de territori extensa: des de poblacions marineres de la costa mediterrània fins a pintorescos pobles a l'interior. Terres en què mestres d'ordes militars van tenir la seua encomanda.
image
Les campanes han format part del patrimoni d'Espanya durant segles, però al llarg del temps la construcció de nous campanars ha anat decreixent i els antics s’han anat deteriorant. La Comunitat Valenciana n’és l’excepció, ja que s’hi continuen construint i restaurant campanes i actualment suposa el 50% de la fabricació total a l’àmbit nacional.
image
Pensant on viatjar a la primavera? Hem seleccionat 3 destinacions ideals per a visitar en aquesta primavera a la Comunitat Valenciana. Coneix cultures, exuberants paisatges, platges dunars... Quin t'agrada més?

Notícies

Propostes de viatge