Monuments

Monuments

El patrimoni artístic i cultural de la Comunitat Valenciana és immens. Ha sigut terra d'acolliment de moltes de les civilitzacions que van habitar durant segles el Mediterrani (romans, fenicis, omeies, visigots…), i així s'hi ha anat configurant un llegat artístic i monumental d’incalculable valor.
Des dels jaciments arqueològics de la Costa Blanca fins als castells de la comarca del Vinalopó que formen part d'una de les rutes culturals més representatives de la província. Municipis com Elx, una destinació única que té 3 distincions per la UNESCO; Novelda o Alcoi, totes dues incloses en la ruta europea de l'arquitectura modernista; Orihuela i els seus múltiples monuments, o el Castell de Guadalest. A la província de Castelló trobem joies medievals com els municipis de Catí, Morella o Vilafamés. Benicàssim, Orpesa o Peníscola s’alineen al costat de Castelló de la Plana per a mostrar un llegat ric en història i cultura. També hi trobem construccions monumentals com el castell del Papa Luna i les vil·les modernistes de la platja de Voramar de Benicàssim. A València capital, destaquen tradicions centenàries com el Tribunal de les Aigües, i monuments com la Llotja de la Seda, les Torres de Serrans o les Torres de Quart, vestigi de l'antiga ciutat emmurallada.

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Jardí històric
BIC Arxiu
BIC Monument
BIC Conjunt Històric
BIC Zona Arqueològica

Inspira't

image
Et convidem a fer una ruta a peu per a visitar algunes de les ermites més emblemàtiques de la ciutat de Castelló. T'hi apuntes?
image
Sant Mateu és la capital històrica de la comarca del Baix Maestrat i un municipi carregat d’història. Descobriu-lo amb aquesta guia breu.
image
La Muralla Roja és un dels edificis més emblemàtics de la Comunitat Valenciana. No es tracta d'un monument, sinó més bé d'un residencial a peu de platja situat a la localitat costanera de Calp.
image
Et proposem un passeig pel casc antic de Calp per a conéixer els seus racons amb encant: xicotets carrers, places amb murals, racons amb olor a mar. Recorre-ho, alguns detalls et sorprendran!

Notícies

Propostes de viatge