Monuments

Monuments

El patrimoni artístic i cultural de la Comunitat Valenciana és immens. Ha sigut terra d'acolliment de moltes de les civilitzacions que van habitar durant segles el Mediterrani (romans, fenicis, omeies, visigots…), i així s'hi ha anat configurant un llegat artístic i monumental d’incalculable valor.
Des dels jaciments arqueològics de la Costa Blanca fins als castells de la comarca del Vinalopó que formen part d'una de les rutes culturals més representatives de la província. Municipis com Elx, una destinació única que té 3 distincions per la UNESCO; Novelda o Alcoi, totes dues incloses en la ruta europea de l'arquitectura modernista; Orihuela i els seus múltiples monuments, o el Castell de Guadalest. A la província de Castelló trobem joies medievals com els municipis de Catí, Morella o Vilafamés. Benicàssim, Orpesa o Peníscola s’alineen al costat de Castelló de la Plana per a mostrar un llegat ric en història i cultura. També hi trobem construccions monumentals com el castell del Papa Luna i les vil·les modernistes de la platja de Voramar de Benicàssim. A València capital, destaquen tradicions centenàries com el Tribunal de les Aigües, i monuments com la Llotja de la Seda, les Torres de Serrans o les Torres de Quart, vestigi de l'antiga ciutat emmurallada.

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Jardí històric
BIC Arxiu
BIC Monument
BIC Conjunt Històric
BIC Zona Arqueològica

Inspira't

image
Si penses en la Costa Blanca, segurament et ve a la ment una imatge plena de llum. Però quan cau la nit i el cel es tenyeix de color rogenc, la costa llevantina es converteix en una de les estampes més boniques i memorables del teu pas pel Mediterrani.
image
Té mar, muntanya i sol. Aquest entorn privilegiat a la vora del Mediterrani fa gaudir el viatger i turista. Al sud de la província d'Alacant sorgeix, ja quasi al límit amb Múrcia, Pilar de la Horadada, una localitat pertanyent a la comarca de la Vega Baixa que presumeix de més de quatre quilòmetres de platges.
image
La Costa Blanca d'Alacant no només és famosa per les seues platges, sinó també per la immensa quantitat de castells que té. La província d'Alacant va viure una infinitat de grans guerres i batalles, i per això trobem nombroses construccions defensives a tot el territori.
image
Ja han acabat els mesos d’estiu, de platges repletes de banyistes i calor sufocant. L'estiu ha donat peu a una tardor que ja diu adeu per a donar la benvinguda al fred. Arriba un hivern replet de dies festius per a viatjar i acomiadar l'any en algun dels cinc pobles d'interior que proposem al viatger. Aquestes són algunes de les millors escapades que es poden fer per l'interior de la Costa Blanca.

Notícies

Propostes de viatge