Festes a la Comunitat Valenciana. Foc, música, llum i color

Foc, música, llum i color

Saps que existeixen desenes i desenes de festivitats en tota la Comunitat Valenciana? Falles, La Tomatina, Moros i Cristians, Fogueres, la Magdalena… Et sonen? Has de conéixer-les!

En la Comunitat Valenciana sempre hi ha alguna festa. Unes fan olor de pólvora, com les Falles, a mitjan març, coincidint amb Sant Josep. La primavera és per al Diumenge de Rams i la Setmana Santa. Les Fogueres de Sant Joan omplin el mes de juny de foc i art. El Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia protagonitza el mes de juliol. La Tomatina de Buñol, l'últim dimecres d'agost, és un altre dels clàssics. Al setembre, l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe. I el calendari no finalitza ací. De fet, està replet de festes multitudinàries que s'haurien de viure, almenys, una vegada en la vida. 

A l'abril, Alcoi reviu la Reconquesta amb els Moros i Cristians, Requena celebra la seua Fira i Festa de la Verema al setembre, també estan les festes d'Algemesí; a l'agost, Elx rememora el Misteri i Castelló celebra La Magdalena el tercer dissabte de Quaresma.

Això sense comptar totes les festes patronals de cada municipi, entre altres celebracions. T'adones del que t'estàs perdent?

Registre Especial de Festes, Itineraris, Publiccions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

Llistat de Festes i Publicacions d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana, en les seues diverses modalitats, reconegudes per l’Administració General de l'Estat

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Festa de barri
Populars
Religioses
Moros i Cristians
Taurines
Patronals
Romeries
Festa local
Data d'inici
Data de finalització

Inspira't

image
El Mindful Travel és una manera de viatjar cada vegada més de moda, en gran part pels beneficis que li atorga al viatger. Aquesta tendència consisteix no solament en visitar un lloc, sinó a relaxar-se, connectar amb un mateix i gaudir del present, tornant amb les piles recarregades i una gran sensació de benestar. Tenint en compte les característiques que reuneix la Comunitat Valenciana, aquesta és una gran opció per a practicar aquesta modalitat de viatge.
image
Fer turisme a València és viure experiències i emocions úniques. Amb aquest viatge podràs gaudir al màxim de la millor gastronomia, d’una costa repleta de platges amb bandera blava, de paratges naturals plens de vida i, no cal dir-ho, del més especial, de la gent i la cultura d’aquesta comunitat.
image
Com que és un territori obert al Mediterrani, la Comunitat Valenciana rebrà l'arribada dels Reis d'Orient per mar. Els ports de les tres capitals de província (València, Alacant i Castelló) s'engalanaran la vesprada del 5 de gener, en els prolegòmens de la gran cavalcada, per a donar la benvinguda a Ses Majestats, que portaran un fum de regals per als més menuts.
image
T'agradaria viure en l'Edat mitjana per un dia? Això és el que sentiràs en les Festes Medievals de Villena. T'ho contem tot.

Notícies