Festes a la Comunitat Valenciana. Foc, música, llum i color

Foc, música, llum i color

Saps que existeixen desenes i desenes de festivitats en tota la Comunitat Valenciana? Falles, La Tomatina, Moros i Cristians, Fogueres, la Magdalena… Et sonen? Has de conéixer-les!

En la Comunitat Valenciana sempre hi ha alguna festa. Unes fan olor de pólvora, com les Falles, a mitjan març, coincidint amb Sant Josep. La primavera és per al Diumenge de Rams i la Setmana Santa. Les Fogueres de Sant Joan omplin el mes de juny de foc i art. El Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia protagonitza el mes de juliol. La Tomatina de Buñol, l'últim dimecres d'agost, és un altre dels clàssics. Al setembre, l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe. I el calendari no finalitza ací. De fet, està replet de festes multitudinàries que s'haurien de viure, almenys, una vegada en la vida. 

A l'abril, Alcoi reviu la Reconquesta amb els Moros i Cristians, Requena celebra la seua Fira i Festa de la Verema al setembre, també estan les festes d'Algemesí; a l'agost, Elx rememora el Misteri i Castelló celebra La Magdalena el tercer dissabte de Quaresma.

Això sense comptar totes les festes patronals de cada municipi, entre altres celebracions. T'adones del que t'estàs perdent?

Registre Especial de Festes, Itineraris, Publiccions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

Llistat de Festes i Publicacions d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana, en les seues diverses modalitats, reconegudes per l’Administració General de l'Estat

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Festa de barri
Populars
Religioses
Moros i Cristians
Taurines
Patronals
Romeries
Festa local
Data d'inici
Data de finalització

Inspira't

image
T'agradaria viure en l'Edat mitjana per un dia? Això és el que sentiràs en les Festes Medievals de Villena. T'ho contem tot.
image
Com que és un territori obert al Mediterrani, la Comunitat Valenciana rebrà l'arribada dels Reis d'Orient per mar. Els ports de les tres capitals de província (València, Alacant i Castelló) s'engalanaran la vesprada del 5 de gener del 2019, en els prolegòmens de la gran cavalcada, per a donar la benvinguda a Ses Majestats, que portaran un fum de regals per als més menuts.
image
Existeixen pocs municipis a la Comunitat Valenciana i, per extensió, a Espanya, que concentren tres festejos populars tan diversos i multitudinaris com ocorre amb Dénia.
image
No hi ha cap esdeveniment multitudinari i festiu a la Comunitat Valenciana que no se celebre envoltat d’abundant pirotècnia. Els més populars són les Falles de València, les Fogueres d'Alacant, els Moros i Cristians d'Alcoi o la Magdalena de Castelló, però un dels espectacles més representatius en què els petards i focs artificials cobren un protagonisme inusitat entre veïns i visitants és la cordà de Paterna. És un esdeveniment únic en el seu gènere que ningú no es pot perdre.

Notícies