Museus

Museus

El patrimoni artístic i cultural de la Comunitat Valenciana és un dels més valuosos de tot el país i reflecteix el ric llegat de tots els pobles que van habitar aquesta riba del mar Mediterrani.
Fins al poble o localitat més xicoteta de la Comunitat Valenciana compta amb el seu museu, siga quina siga la temàtica. Fins i tot algunes poblacions de l'interior com el Castell de Guadalest, s'han convertit en un referent museístic pel nombre de museus per metre quadrat als seus carrers. Des de l'art contemporani a museus etnogràfics, passant per les cases-museu de valencians il·lustres com Vicente Blasco Ibáñez o l'escriptor Miguel Hernández, més de 300 centres reben al visitant qualsevol dia de l'any. Museus oberts a tots els públics amb interessants propostes que ens faran viatjar per la Ruta de la Seda, descobrir l'immens llegat dels Borgia o eixir a la cerca del Sant Grial, entre altres temàtiques.

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Museu
Altres
Història Local
Etnologia
Museu Etnològic
Municipal
Artesania
Belles Arts

Inspira't

image
El Castell Vell de Castelló té, des de fa poc, un nou centre d'interpretació a la disposició dels visitants. Vine a conéixer-lo.
image
La localitat d’Onda, situada a la comarca de la Plana Baixa de Castelló, és un dels termes més extensos de la província on podem gaudir tant d’un passeig agradable pel centre històric, de traçat jueu i musulmà, com de les moltes senderes que ofereix. I és que Onda és porta d’entrada al Parc Natural de la Serra d’Espadà i a la vall del Millars. Que podem veure i fer a Onda?
image
Tabarca és l'única illa habitada de la Comunitat Valenciana: molt plana, encara que summament rocosa, té una riquesa marina excepcional. Antiga base dels pirates barbarescos (segle XV), és com una xicoteta làmina de terra que sura sobre el mar. Només dista onze milles nàutiques d'Alacant i s'hi arriba en un tres i no res des de la costa amb vaixell.
image
Des de COCEMFE, dins del projecte La Comunitat també per a tu, es continua treballant per a garantir que totes les persones puguen gaudir de la cultura i de la naturalesa a la Comunitat Valenciana en igualtat de condicions: es presta especial atenció a les persones amb mobilitat reduïda, s’eliminen barreres arquitectòniques i se’n millora l’accessibilitat.

Notícies