Parc Natural de Serra Gelada

Main image

Multimèdia Gallery 

El parc natural de Serra Gelada comprén un total de 5.653,92 hectàrees, d'elles 4908,95 d'àmbit marí i 744,97 terrestre, als municipis de Benidorm, l'Alfàs del Pi i Altea. El parc protegix la totalitat de la serra i tres emblemàtics illots: l'illot de la Mitjana, l'illot de Benidorm i els illots de l'Olla i la Galera.

La serra Gelada està formada per un relleu que s'alça abruptament sobre les planes de Benidorm, l'Alfàs del Pi i Altea, i dóna lloc, en el seu front litoral, a penya-segats de més de 300 metres.

El seu nom, serra Gelada, ve donat no sols per la seua orientació, que crea un microclima més fred, sinó també per l'efecte òptic que produïx la pedra calcària al reflectir-se la llum en ella en les nits de lluna.

Alberga reductes de vegetació d'un valor excepcional: en una de les seues vessants abunda el bosc mediterrani i en la vessant que dóna al mar, espècies capaces de suportar sòls salins i els efectes abrasius del vent, entre els quals destaca la duna fòssil penjant. A l'àmbit marí, hi ha praderies de posidònia oceànica i vermètits i pel que fa a la fauna, la seua principal riquesa són les aus marines.

Més informació

TIPUS

Parcs