Albaida

Albaida

Main image

Albaida, nom que prové de l'àrab 'Al-Bayda', que significa "la blanca", probablement denominada així pel color de la terra de la major part de la comarca. Es troba situada a mig camí entre València i Alacant, i solament a 35 km de la costa. Aquesta ciutat va ser nomenada com a tal l'any 1906 pel rei Alfons XIII i declarada d'atracció turística l'any 2002 pel seu interessant conjunt historicoartístic i museístic. En el nucli medieval es troba l'església de Nostra Senyora de l'Assumpció (segle XV), el palau marquesal dels Milà i Aragó i un conjunt de museus com són el Museu Internacional de Titelles (MITA), la Casa Museu José Segrelles, o el Museu permanent de Betlems i Diorames.


Com arribar:

Els accessos al municipi es realitzen en l'encreuament de la comarcal 320, d 'Ontinyent al Grau de Gandia, i l'autovia de Xàtiva a Alcoi i Alacant. A més, la localitat compta amb estació de ferrocarril i servici d'autobusos.


Troba

Nom
Tipus
Allotjaments
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

image
No sobrepassa els mil metres d'altitud, però el pic de Benicadell, situat a la serra de Mariola, entre la comarca valenciana de la Vall d'Albaida i la del Comtat, conserva molta història. El seu passat està lligat sobretot a Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador. No passa desapercebut, ja que l'elegant cresta rocosa del cim es reconeix des de la llunyania.
image
En el segle VIII els àrabs la van batejar com al-Bayda, que significa “la Blanca”, per les argiles blanquinoses de la vall. Aquesta comarca de l'interior de València té més de trenta pobles envoltats de serres, deus i barrancs. També es coneix per la seua indústria tèxtil, amb una llarga tradició que ens porta fins a principis del segle XX.
image
No se t’ocorre cap pla per a fer amb els reis de la casa? Penses que sempre vas als mateixos llocs amb ells? Gaudeix d'un pla diferent als museus per a xiquets més divertits de la Comunitat Valenciana.

Notícies

Publicacions