Xàtiva

Xàtiva

Main image
WEBCAMS

Situada estratègicament en la suau costa de la serra del Castell, es troba rodejada d'elements naturals que li aporten una bellesa indescriptible al paisatge. La Via Augusta, que discorre al costat del municipi, denota la posició que va gaudir el municipi antany i que hui conserva per propis mèrits i li hi ha valgut ser declarada conjunt històric-artístic. Bressol del pintor José Ribera, 'El Españoleto', i dos papes de la dinastia dels Borja, Xàtiva ha destacat a través dels segles. Així, en el segle XI es va instal·lar en la ciutat la primera fàbrica de paper d'Europa -fet de palla i arròs, encara hui és conegut com a paper xativí- i va ser des de mitjans del segle XIII fins a començaments del segle XVIII la segona ciutat en població i importància política del regne de València. Com totes les ciutats importants i cobejades, Xàtiva també va tindre una etapa negra amb l'arribada dels Borbó ja que Felipe V, després de véncer en la batalla d'Almansa, va ordenar expulsar als xativins i cremar la ciutat. Com a record de l'afront, el poble conserva el retrat del monarca boca per avall en el museu de l'Almodí.


Com arribar:

Xàtiva constituix un important nus de comunicacions, tant per carretera N-340 (València-Xàtiva-Alcoi-Alacant) i autovia (València-Xàtiva-Albacete), com per ferrocarril.


Troba

Nom
Tipus
Allotjaments
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Transports
Webcams

Inspira't

image
Les festes catalogades d’Interés Turístic Nacional atrauen milers de persones cada any, ja que són dates en què l'esperit del poble valencià es reuneix per a celebrar tradicions que es remunten moltes vegades a segles passats. Ací us comentem algunes de les festes més famoses de la província de València.
image
La Comunitat Valenciana és molt coneguda pel sol i la platja però té molts més llocs d'interés per al visitant. L'interior de les seues tres províncies està ple de pobles amb encant que mereixen la pena visitar, amb edificis històrics, esglésies i castells, i envoltats de meravellosos paratges naturals. També molts pobles costaners posseeixen un atractiu especial, més enllà de les zones típiques d'estiueig.
image
T'agradaria descobrir la Xàtiva antiga? Et portem a conéixer els racons històrics d'aquesta increïble localitat de la Comunitat Valenciana a través d'un passeig pels orígens.
image
Fer esport ha de ser una activitat bàsica en la nostra rutina, en el nostre dia a dia. L'hivern a la Comunitat Valenciana és bastant càlid i per això, no hi ha excuses per a no estar en forma.

Notícies

Publicacions