De Buñol a Xàtiva

Main image

Multimèdia Gallery 

Esta ruta ens portara des de la ciutat de Buñol, a la comarca de la Foia de Buñol, fins a la capital de la Costera, la ciutat de Xàtiva. El trajecte discorrerà entre mosaics de camps de secà on predominen les vinyes, oliveres, garroferes i ametlers. En els pobles es respira encara la tranquil·litat del món rural, amb una arquitectura popular que els integra de manera harmoniosa amb el paisatge circumdant. En la primera part descendirem entre tolls d'aigua i abundants fonts i brolladors, des de la plana de Buñol fins al llit del riu Xúquer, creuant-lo en un lloc on enlluerna la seua hoz, excavada al llarg del dilatat temps geològic.

Després del Xúquer, encara hui resulta esglaiador el trajecte entre Millares i Bicorp, per la seua soledat i bravura orogràfica, on barrancs, penya-segats, moles o turons, atorguen a este tram una soledat pertorbadora. Més avant i a la nostra dreta, ens sorprén la immensitat de la mola de Cortes de Pallás i el Massís del Caroig, en l'interior del qual trobem les pintures prehistòriques rupestres hui declarades Patrimoni de la Humanitat, a més de les extraordinàries restes i empremtes de dinosaures.

#CARACTERÍSTIQUES

Ruta
De Buñol a Xàtiva, passant per Alboraig, Macastre, Dosaigües, Millares, Bicorp, Quesa, Navarrés, Bolbaite, Chella, Anna, Enguera, Montesa i Canals.
Mapa
map
Documents PDF