Llíria

Llíria

Main image
WEBCAMS

Llíria, és una ciutat de la Comunitat Valenciana, situada al nord-oest de la província de València i a 25 km de València cabdal. És la capital de comarca del Camp de Túria. Gaudeix d'un excepcional patrimoni històric-cultural i és, sens dubte, una de les principals ciutats històriques valencianes. El terme municipal de Llíria amb 229,82 km², és un dels més grans, en extensió, de la Comunitat Valenciana i presenta un paisatge de contrast entre una zona muntanyenca que pertany als primers contraforts de la serra Calderona i a la zona de l'horta del marge esquerre de la ribera del riu Túria.

Llíria és, per mèrits propis, la Ciutat de la Música. Aquesta denominació i reconeixement internacional es deuen a l'existència de dues societats musicals que, per mitjà de les seues respectives bandes i orquestres, han aconseguit nombrosos premis i un gran prestigi per tot el món. La Banda Primitiva i la Unió Musical són, possiblement el màxim exponent de la història recent de Llíria, l'origen de les quals es remunta al segle XIX i el seu desenvolupament al principi del segle XX. A més, Llíria compta amb altres tres prestigioses formacions musicals com l'Agrupació Musical Vicente Giménez, l'Orquestra de Plectre el Micalet i la Banda de Música UDP, la primera banda de pensionistes i jubilats formada a Espanya. Llíria, és sens dubte, la ciutat valenciana amb més tradició musical, i a més, alberga un dels conjunts arqueològics i monumentals més significatius de tot el territori valencià. Aquestes dues característiques la converteixen en tota una Simfonia de Cultures per al gaudir tant dels llirianos com dels seus visitants.


Troba

Nom
Tipus
Allotjaments
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Webcams

Inspira't

image
La Comunitat Valenciana és una destinació interessant per als amants de l'esport. Ciclistes, senderistes o nadadors trien la costa mediterrània per a practicar els seus esports preferits.
image
La Comunitat Valenciana ha estat habitada des de fa milers d'anys. Prova d’això són els vestigis de població que s'han trobat en les últimes dècades i que mostren com va ser la vida dels primers habitants coneguts de la regió en l'època del Paleolític i posteriors. Esquelets, pintures trobades en coves i altres parets de pedra, i algunes restes ens mostren la vida i costums dels habitants del passat.
image
La Comunitat Valenciana és molt coneguda pel seu clima agradable i les seues meravelloses platges d'arena daurada i aigües netes i temperades. Però en el seu interior alberga zones rurals de gran valor que són visitades, cada vegada més, per turistes de tot el món.
image
Aquest és el nostre Top5 de les millors excursions que pots realitzar per València per a conéixer la ciutat. Escapades, rutes i excursions de cap de setmana.

Notícies

Publicacions