Les coves del Canelobre a Busot (Alacant)
Publicat el 07/12/2017
El xicotet municipi de Busot, a la província d'Alacant, alberga entre les muntanyes un dels tresors millor guardats de tota la Comunitat Valenciana: les coves del Canelobre.
Es localitzen a la serra de Cabeçó d’Or, que té una impressionant paret de roca perfecta per als amants de l'escalada i on podràs gaudir de bones rutes de senderisme. Per a accedir-hi, cal recórrer un túnel d'uns 40 metres que, durant la Guerra Civil, es va utilitzar com a refugi i taller de reparació de motors d'avions.
Al final del passatge t’espera una gran sorpresa: s'obrirà davant teu un espai d'uns 80.000 m², replet d'estalactites i estalagmites, que durant milers d'anys han anat creant cridaneres formes. A l’interior hi ha una temperatura constant d'uns 17-18º, així que a l'estiu hi trobaràs un descans de la calor i a l'hivern podràs combatre el fred de l'exterior.
Les coves del Canelobre compten amb diferents sales, la majoria obertes per a la pràctica de l'espeleologia, però ens quedem amb la sala principal i la seua enorme volta que, amb els seus 70 metres d'alçària, és una de les més altes de tot Espanya. La seua enorme grandària i increïble acústica han permés utilitzar-la com a sala de concerts en diverses ocasions, i és difícil no comparar-la amb la volta d'una vertadera catedral.
Un lloc inoblidable
Però aquest no és l'únic atractiu de les coves del Canelobre, també s’hi pot veure un conjunt conegut amb el nom de Sagrada Família en què destaca una columna d'uns 25 metres d'alçària, que impressiona i molt. Tanmateix, la gran protagonista, la que va donar el nom a la cova, és el Canelobre, una estalagmita de més de 100.000 anys d'antiguitat i que efectivament sembla un immens canelobre de pedra.
Cal destacar que la sala principal té una il·luminació atractiva que ajuda el visitant a visionar cada detall de la cova. Està prohibit fer-hi fotos, però et garantim que la bellesa del que trobaràs dins serà suficient per a gravar-ho en la teua retina.
Després de la visita guiada a la cova, d'uns 45 minuts de durada, et recomanem acostar-te al Museu de Música Ètnica, on es pot contemplar una gran mostra d'instruments musicals de cada racó del món. La col·lecció pertany a Carlos Blanco Fadol, un dels majors experts en música ètnica.
Informació útil: per a més informació, consulta la web o per telèfon +34 965 69 92 50. Disponible una entrada conjunta a les coves de Canelobre i al Museu de Música Ètnica.