Moixent/Mogente
Galeria Multimèdia
Galeria Multimèdia
Et proposem una destinació on el paisatge i la història se sumen a una gran tradició vinícola. T'encantarà tot el que descobriràs a Moixent!
Moixent, a la comarca de la Costera de València, és un dels punts calents de l'arqueologia a la Comunitat Valenciana i una terra de vins d’increïble qualitat. Vine a descobrir com van gaudir altres civilitzacions dels seus increïbles paisatges!
Què veure a Moixent
La llista de coses que veure a Moixent és realment interessant, i et recomanem començar pel seu Museu Arqueològic que, a més, és el lloc on es troba la seua Tourist Info. Està estructurat en quatre èpoques diferenciades, la prehistòria, l'etapa ibera, el món romà i l'Edat mitjana. Allí rebràs un avançament del que t'espera als voltants del municipi.
Després d'aquest recorregut ben informat, estaràs preparat per a visitar per tu mateix el jaciment de la Bastida de les Alcusses, un assentament iber del segle IV a. C. on s'han trobat nombrosos vestigis com la famosa escultura del Guerrer de Moixent. També has d'incloure en la teua ruta arqueològica per Moixent la Torre de Colom, una edificació destinada a la vigilància i que forma part del conjunt del castell, sense oblidar la necròpoli del Corral de Saus.
A més del seu patrimoni arqueològic, Moixent compta amb un interessant paratge natural, de gran bellesa i perfecte per a donar-se un capbussó en aigües netes o simplement gaudir de la naturalesa i el paisatge. Parlem del Bosquet, un llac artificial en el qual, a més, podràs acostar-te a coves protegides per la UNESCO per contindre pintures rupestres a l'aire lliure i en molt bon estat de conservació i a una antiga gelera, la Casa de la Bassa.
A Moixent tampoc pots deixar de provar el seu gaspatxo moixentí i la gatxamiga, ni el seu extraordinari oli d'oliva. I si alguna cosa destaca de la seua gastronomia són els seus increïbles vins, elaborats a cellers que han aconseguit reconeixement a una labor que mescla tradició i innovació. I recorda provar per a postres moixentins, sequillos o mones fregides!