Novelda

Novelda

Main image

Novelda és una ciutat al sud de la Comunitat Valenciana ubicada en la província d'Alacant i amb una superfície de 76 quilòmetres cuadrats. L'estil arquitectònic i decoratiu pel qual es caracteritza la ciutat és el Modernisme o Art Nouveau. Els pilars de la seua indústria són el cultiu del raïm embutxacat del Vinalopó amb denominació d'origen, l'envasament de condiments, espècies i infusions així com la indústria del marbre i pedra natural.


Com arribar:

Es troba ben situat respecte als nuclis urbans més importants que el circumden; es troba comunicat per carretera amb Alacant per l'autovia Alacant-Madrid (N-330) de la que dista 27 km i que enllaça amb l'autopista A7 per la qual s'accediria des de Benidorm a 65 km de Torrevieja. Així mateix, es troba situada a 17 km de l'Aeroport Internacional de l'Altet.


Troba

Nom
Tipus
Allotjaments
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Transports

Inspira't

image
El vi, a la província d'Alacant, té un gran impacte en la gastronomia local mediterrània. És la beguda que dona elegància i plaer als plats típics de la terra. El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Vins d'Alacant s’encarrega de difondre l'enoturisme. Promou recórrer les rutes d'Alacant per a gaudir del paisatge de vinyes i visitar els seus cellers.
image
Alguna vegada t'has preguntat d'on ve la tradició del raïm de la sort per a acomiadar l'any? Sabies que la majoria del raïm de la sort que mengem a Espanya prové de la Vall del Vinalopó, a la província d'Alacant? T’expliquem l'origen d'aquesta curiosa tradició, única a Espanya.
image
Va ser un dels homes més avançats del seu temps. Viatgem al passat, concretament fins al segle XVIII, per a conéixer els llocs que van marcar la vida d'aquest il·lustre alacantí: Jordi Joan. Originari de Novelda, va resultar ser un brillant oficial de l'Armada i un magnífic científic de la il·lustració espanyola.

Notícies