Culla és un dels pobles més bonics d'Espanya. Esta destinació de la província de Castelló amaga, entre els seus racons, molta història i un gran patrimoni cultural i natural. Passejar pels seus empedrats carrers és trobar-se amb la seua part més medieval, amb les ruïnes del castell àrab, el Graner del Comendador o l'Església Parroquial del Salvador. No obstant això, en el seu ambient, el que més es respira és història, llegendes i un llegat cultural molt valuós.
La Llegenda dels Templers està molt present a Culla, on podem trobar les seues petjades tant en la seua arquitectura com en el seu patrimoni. El Castell de Culla, d'origen àrab, és un dels regals que els templers van rebre del rei Alfons II l'any 1303. Hui dia, esta fortalesa està en ruïnes a causa de la Primera Guerra Carlista i és necessari preguntar al poble perquè t'orienten, ja que no és gens fàcil arribar a elles. Es puja a través d'una rampa de pedres soltes i, una vegada allí, pots observar que el Castell té planta irregular i un recinte amb torres barbacanes bessones en l'entrada.
Com tot poble amb història, Culla no anava a ser menys i també té la seua llegenda popular sobre esta fortificació. Diuen que existeix un túnel subterrani que connecta el castell amb la cova situada als peus de la muntanya d'on brolla una font.
Si eres un amant de la naturalesa i vols conéixer les entranyes de la terra, el Parc Miner del Maestrat és un lloc ideal per a gaudir d'unes increïbles vistes de l'Alt Maestrat. En ell podràs conéixer com era l'antiga indústria minera subterrània i recórrer les seues galeries per a saber com vivien i treballaven.