València és una ciutat amb història, i ja en el segle XIV i fins al XVIII va ser una terra lligada al comerç de la seda. Aquesta època li va portar a la ciutat moltes riqueses. Durant aquest temps, València era un lloc on es cultivaven moreres i es teixia la seda en més de 5.000 tallers del barri de Velluters. Gràcies a això i a moltes altres raons vinculades a aquest comerç, aquest destí ha sigut considerat part de la Ruta de la Seda, la qual cosa li ha aportat molta rellevància entre els altres països.
Hui dia podem contemplar part d'aqueix moment històric visitant la Llotja de la Seda, una obra mestra del gòtic civil valencià.
Antigament, la Llotja estava destinada a realitzar transaccions mercantils, la qual cosa va fer de València un punt d'intercanvi al Mediterrani. L'edifici va ser construït en el segle XV i, actualment, és un dels monuments més importants de la ciutat, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1996.
El nom de Llotja de la Seda es deu al fet que aquesta va ser la indústria més rellevant a la ciutat en aquests segles, denominació que s'ha mantingut fins als nostres dies en homenatge a aqueix comerç que va ser tan important a València.
Arquitectònicament, l'edifici disposa de tres cossos amb diferents usos, com són el Saló de Contractació, la Torrassa Central i, finalment, el Consolat de la Mar. La imatge més coneguda de la Llotja de la Seda de València és la de la Sala de Contractació o Saló Columnari, un gran espai poblat de columnes helicoidals que divideixen la zona en tres naus.
D’altra banda, la Torrassa Central va ser, durant segles, la presó dels mercaders que no podien fer front als pagaments. El Consolat de la Mar mostra una façana amb 40 medallons que simbolitzen el bust de personatges il·lustres, entre ells, diversos emperadors romans.
Visitar València no s'entén si no descobreixes la història de la Llotja de la Seda, una parada obligatòria en la teua ruta per la ciutat.