Vols conéixer la història que envolta la Comunitat Valenciana? Aquesta destinació està plena de cultura, d'art, de tradicions i de molta història. Recorre tots els museus de llarg a llarg del nostre territori per a descobrir un gran patrimoni.
Si viatges al nord de la comunitat, a Castelló podràs gaudir d'un museu ple d'art com és el Museu de Belles Arts de Castelló de la Plana. Aquest edifici avantguardista ha sigut dissenyat per Mansilla i Tuñón Arquitectes i gira al voltant d'un claustre enjardinat amb xiprers de l'antic col·legi de Serra Espadà. L'objectiu principal del museu és la conservació, exposició, educació i investigació de la memòria artística, històrica i cultural de Castelló. Un lloc per a gaudir de l'art i de la cultura.
El Museu d’Història Militar de Castelló, per la seua banda, és un lloc idoni si vols conéixer part de la història militar de la província de Castelló des dels anys 1700 fins a l'actualitat. Està situat en l'Antiga Caserna del Regiment Tetuan XIV i compta amb més de 3.000 peces i 2.000 documents gràfics, a més d'uniformes de diferents bàndols, insígnies, mapes i diversos materials de guerra, així com diverses creus llorejades de Sant Ferran, que és la màxima condecoració militar que van rebre alguns castellonencs.
En endinsar-nos en la província trobem un acollidor poble que s'ha convertit en tot un museu, Fanzara. Perdre's pels seus carrers és tot un luxe per als amants de l'art modern, i és que el Museu Inacabat d'Art Urbà és tot un reclam per als turistes. Murals en façanes, pintures grans i xicotetes o escultures omplin d'art aquest poble castellonenc. I a qui no li agrada una bona partida de cartes? A Orpesa podràs trobar el Museu del Naip, un lloc dedicat exclusivament a les cartes. Ací podràs trobar la baralla més gran del món. Curiós, veritat?
Si continuem la nostra ruta per la província de València, trobarem museus com el Centre del Carme Cultura Contemporània, que està situat en l'antic Real Monestir de La nostra Senyora del Carmen de València i que dona cabuda a un ampli ventall de llenguatges i pràctiques artístiques. En la mateixa ciutat, també podràs gaudir de l'IVAM, Institut Valencià d'Art Modern. El seu edifici es va inaugurar en 1989 i compta amb 7 galeries destinades a exposicions permanents i temporals. A més, pots trobar les restes d'una muralla medieval de València i també escultures i l'art modern més destacat del panorama internacional.
València també despunta pel seu Museu de Belles Arts de València, considerat com una de les pinacoteques més importants d'Espanya. En la seua col·lecció destaquen els pintors gòtics valencians, obres del Renaixement com les de Paolo de San Leocadio o Hernando Yánez de la Almedina. També compta amb obres de les escoles de Pinturicchio i del període Barroc com les pintures de Diego Velázquez o Bartolomé Esteban Murillo, entre moltes altres.
O a Albaida trobem un museu diferent i curiós, el Museu Internacional de Titelles d’Albaida. Ací podràs gaudir de tot allò relacionat amb el món de les marionetes i dels titelles. Aquest museu es troba en el Palau dels Marquesos d'Albaida, on hi ha marionetes d'Europa, Àsia i fins i tot d'Àfrica. Un lloc que no deixarà indiferent ningú!
Si ens detenim en Alacant, podrem conéixer com van ser eixos orígens i descobrir part de la història de la província a través de l'exposició del Museu Arqueològic Provincial. Ací viatjaràs en el temps i passaràs per diferents èpoques, com la Prehistòria, Cultura Ibera, Cultura Romana, Edat mitjana i Edat Moderna i Contemporània. En canvi, si vols gaudir d'un lloc on el xocolate és quasi una obra d'art, et recomanem que visites el Museu del Xocolate de la Vila Joiosa. Ací podràs conéixer de primera mà com es preparen aquests deliciosos bombons, com es comercialitzaven i acabar amb la degustació d'un dels millors xocolates.
Aquests són només alguns dels exemples que pots trobar si decideixes recórrer la Comunitat Valenciana, però n’hi ha molts més. Així que, curiosos i amants de la cultura, gaudiu de la gran varietat de museus que hi ha en aquesta meravellosa destinació.