Galeria Multimèdia

Moltes són les activitats organitzades amb la finalitat d’entretindre grans i menuts. Des de les tradicionals entrades mores i cristianes, concerts i actuacions, exposicions, concursos, el lliurament solemne de les Àmfores d’Or i, sobretot, actes relacionats amb la ceràmica com la festa i la cavalcada de la ceràmica.

Va ser durant els dies 17 i 19 de juliol de l’any 287 quan es va produir el martiri de les santes Justa i Rufina. Elles, que van nàixer al barri de Triana, eren d’una família de canterers i, a més, tenien comerç dedicat a vendre els productes que administraven escrupolosament, i on no faltava l’apartat per a atendre necessitats dels pobres. Atesa la vinculació a la ceràmica, no és gens estrany que Manises les tinga com a patrones i els dedique festes durant el mes de juliol.

Centrant-nos una mica més en la història de Manises, hi ha unes quantes dades que testimonien que la gent de Manises sempre les havia tingudes com a patrones, encara que, en realitat, no ho eren. Arribem a l’any 1925 i és ací quan, gràcies a un corrent local i diocesà fort, el papa Pius XI declara les santes Justa i Rufina patrones principals de la ciutat de Manises.

Actualment, Manises celebra les festes patronals amb activitats tan emblemàtiques com el lliurament de l’Àmfora d’Or, la Festa de la Ceràmica, la Cavalcada de la Ceràmica, concerts i actuacions, i les desfilades de Moros i Cristians. Comparses dels dos bàndols delecten amb vestits i danses. En el bàndol cristià hi ha Els Boïl, Artal de Luna, Menecil, Cruzados Templarios i Bucaneros que lluitaren per les terres de Manises contra el bàndol moro format per Mitja Lluna, l’Al-bardí, Kelvíes, Maseros i Al Nasir Salah Ad-Din. Una lluita oberta plena de color, esplendor i originalitat.

Més informació
Com arribar

Líneas: 3, 5 y 9 de Metrovalencia

Data d'inici

18/07/2024

Data finalització

18/07/2024

Tipus d'interès

Interés turístic autonòmic